Područni odjel „Stonoga“ u Novom Selu Rok koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu, a prepoznatljiv je po tome što je od pedagoške godine 2016./2017. krenuo u  Međunarodni program Eko-škole. U ponedjeljak je kao dio ovog procesa dobivanja titule Eko vrtića, održan Projektni dan.

U razdoblju od listopada do travnja vrijedno je odradio svih sedam koraka metodologije Eko-škole: osnovan je Eko odbor, izvršena procjena stanja okoliša, izrađen plan djelovanja vrtića, osnovana Eko-patrola koja prati količinu prikupljenog otpada i brine o čistoći vrtića i njegova okoliša, sadržaji su ugrađeni u tromjesečne planove i programe vrtića, redovito se obavješćuje javnost i uključuje medije, te je donesen Eko-kodeks i napisana Eko-himna, a sada je održan i Projektni dan.

Projektni dan započeo je Eko-himnom, a onda su vrijedne ruke djece, roditelja, baka, djedova i odgojitelja uređivale  Eko-vrt, izrađivale metlice od šiba, bojale cvijetnjake od auto-guma, oslikavale platnene vrećice u suradnji sa zaštitarsko-ekološkom organizacijom Nobilis, slikale grančicama jele, te realizirali sportske igre djece i roditelja koje se bile nastavak jutarnje tjelovježbe sa „čarobnim bočicama“, odnosno plastičnim bočicama ispunjenim tekućinom u boji i gliterima.

Aktivno su se uključili i kumovi na projektu, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač koji je donirao sadnice cvijeća koje su zasađene u cvjetnjaku i Ljiljana Počekaj ispred poduzeća Unimer d.o.o. koja je donijela sadnicu ruže stablašice. Nju su zajedno posadili predsjednik Vijeća mjesnog odbora Novog Sela Rok Miroslav Novak, gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenik Romano Bogdan.

Vrtiću je uručena zahvalnica Udruge oboljelih od leukemije i limfoma kojoj su do sada uručili deset velikih vreća plastičnih čepova.

Ovaj događaj ne bi uspio da se u njega nisu uključili svi, od roditelja, baka, djedova, preko članova Eko odbora do kumovima vrtića. Svi ono na svoj način doprinijeli su realizaciji ovog dana te ga svojom nazočnošću i uveličali.