Izaberite stranicu

Predstavnici Grada Čakovca sudjelovali na 15. susretu gradova i općina prijatelja djece u Karlovcu

Grad Karlovac bio je domaćih 15. tradicionalnog susreta gradova i općina prijatelja djece. Prvi ovakav susret organiziran je i održan 2007. godine u Čakovcu. Ovogodišnji susret bio je održan pod nazivom „Zeleni susreti – učinkovito, digitalno i održivo“. Uvodni dio održan je u kazalištu Zorin dom, nakon čega je rad sudionika iz 40-ak gradova i općina podijeljen na dva dijela.

Za učenike osnovnoškolce bile su organizirane različite radionice povezane s očuvanjem okoliša, a odrasli su predstavnici sudjelovali u panel-raspravi o zelenim knjižnicama, solarizaciji javnih ustanova u cilju postizanja ušteda energije te o važnosti zdravih gradova u promicanju održivog i zdravog razvoja zajednice.

U završnom dijelu susreta sudionici su turistički razgledali Karlovac i posjetili vrlo popularan slatkovodni akvarij Aquatika.

Predstavnici Grada Čakovca na susretu bili su dječja gradonačelnica Čakovca Nola Grošević, vijećnik u Dječjem vijeću Grada Čakovca Danijel Mesarić, voditeljica Dječjeg foruma Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Valentina Babić te Igor Mesarić, voditelj Odsjeka za društvene poslove Grada Čakovca.

X
Skip to content