Zelena energetska zadruga i Grad Čakovec dijele ključne informacije o korištenju solarne energije u hrvatskim gradovima, na turneji “Dobra energija”!

U suradnji s europskom inicijativom Sporazum gradonačelnika, Udrugom gradova i udrugom Pokret otoka, Zelena energetska zadruga (ZEZ) će tijekom listopada i studenog drugi put provesti turneju Dobra energija, kampanju promocije solarne energije u hrvatskim gradovima. Prvo izdanje turneje održano je prošle jeseni u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske od kojih je prvi upravo grad Čakovec.

Turneja Dobra energija će u našem gradu biti održana u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier, Ulica Matice hrvatske 2, od 16,00 sati. Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje, udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije.

Pozivaju se svi građani zainteresirani za sudjelovanje u besplatnoj edukaciji u Čakovcu da se predbilježe za sudjelovanje putem prijavnog obrasca na poveznici: https://forms.gle/eSLS7ZVPdfazhxWH6.

– Korištenje solarne energije više nije stvar daleke budućnosti. Kućne sunčane elektrane su pristupačne i iskoristive u svakom dijelu Hrvatske, a građanima želimo pomoći realizirati ih na način koji će za njih biti maksimalno isplativ. S 0,5% električne energije dobivene iz sunca, Hrvatska je na začelju Europske unije po korištenju sunčanog potencijala. Turneja Dobra energija jedna je od inicijativa kojom želimo potaknuti njegovo veće korištenje. Zato smo prednost pri izboru gradova-domaćina ovogodišnjeg izdanja turneje dali gradovima koji su se u prijavi na naš javni poziv i istaknuli se po dosadašnjoj spremnosti na daljnja ulaganja u solarnu energiju, posebno u kontekstu ostvarenja ciljeva Europskog zelenog plana – istaknuli su iz Zelene energetske zadruge.

Raspored turneje i druge informacije mogu se pronaći na web stranici www.zez.coop.