Uz Dane Grada Čakovca, Čakovečke mažoretkinje pripremile su tradicionalnu smotru mažoretkinja te pritom proslavile i svoju 28. obljetnicu postojanja. 

U Centru za kulturu Čakovec okupile su najvjerniju publiku, ali i gošće – mažoretkinje Goričana, Nedelišća, Murskog Središća, Selnice, Nagykanizse i Koprivnice, koje su im se pridružile na pozornici.

Čakovečke mažoretkinje pritom su u svojim prepoznatljivim žuto – plavim odorama izvele neke od svojih nagrađivanih koreografija, a kao i uvijek u svojim nastupima, prenijele na sve prisutne svoju gracioznost pokreta, na ponos Čakovca i Međimurja. Pritom su se predstavili svi timovi mažoretkinja domaćina, s posebnom točkom iznenađenja – koreografijom sa svjetlećim štapovima.

Na kraju programa podijelili su nagrade marljivim članicama Čakovečkih mažoretkinja za 3, 5, 10 i 25 godina aktivnog rada u udruzi, a veliki trenutak bila je dodjela nagrade za 25 godina aktivnog rada trenerici Ivi Merdanović koju je, uz emotivan govor, uručila njena tadašnja trenerica Smiljana Nedeljko.
Na njihovoj obljetnici, ali i kvaliteti te činjenici da su jedan od najvećih i najboljih promotora Čakovca, čestitala im je gradonačelnica Ljerki Cividini i dodala kako je današnja smotra bila prilika da im se zahvalimo na svemu što rade, na neumornosti, brojnosti i kontinuitetu u ljubavi te poštovanju prema svom gradu.
“Sretan vam vaš dan, 28. rođendan – cijeloj ekipi, svih 80-ak članica, trenericama, mentoricama, roditeljima i onima koji vas vjerno prate”, dodala je gradonačelnica.

Program smotre vodio je Dejan Šantl.