Dječji gradski vijećnici Magdalena Panić, Nikola Grabar i Matija Mozeš, u pratnji mentorice Koraljke Bendelja, sudjelovali su na 14. Susretu gradova i općina – prijatelja djece koji se održao u Rijeci i okupio oko 150 sudionika, predstavnika 28 gradova i općina koji nose titulu Gradova – prijatelja djece. Moto susreta bio je – „Kultura je hura!“.

Susret gradova i općina – prijatelja djece je godišnja tematska manifestacija na kojoj se razmatraju različite teme i prezentiraju primjeri dobre prakse od interesa za djecu, a tema ovogodišnjeg susreta bio je kultura.

Program susreta obuhvaćao je svečano otvorenje susreta u Art kinu, te sudjelovanja sudionika u panel diskusiji i radionicama. Panel diskusija okupila je odrasle sudionike dok su djeca sudjelovala u ponuđenim radionicama – Izrada šećernih kampanula, Igra sjene i marionete, Kviz za filmoljupce, Tvorničke igre i MMSU memory.

Posebnost susreta bilo je i mjesto odvijanja radionica tzv. Kvart Benčić. Okolne zgrade pretvaraju se u ustanove kulturnih sadržaja. Tri ustanove bile su ciljana mjesta susreta: Dječja kuća, Muzej moderne i suvremene umjetnosti te Palača šećerane. Vijećnici su bili oduševljeni idejom Dječje kuće čija je svrha okupljanje djece i mladih grada Rijeke u kvalitetno organiziranom provođenju slobodnog vremena. Dječja kuća je reprezentativna velika zgrada uređena po mjeri djeteta i sadrži tematski uređene prostore. Tako je tu Striborova soba, dječja knjižnica, Črčkaona, stolni nogomet, kontejner na krovu, igraonica za mlađu djecu…. Cijeli niz aktivnosti nude se djeci: pisanje domaćih zadaća, muzeoljupci, noć znanosti, kazalište sjena…, ili pak samo druženje uz stolni nogomet ili igre na playstationu. Nakon radionica vijećnici su posjetili Palaču šećerane u kojoj je postav izložbe o povijesti grada Rijeke kroz priču o šećerani.

Svrha svih pripremljenih aktivnosti bila je prezentacija najvažnijih postignuća Grada Rijeke u području kulture za djecu te prenošenje tih znanja i iskustava zainteresiranim gradovima i općinama.

Organizatori 14. susreta Gradova i općina – prijatelja djece bili su Grad Rijeka i Središnji koordinacijski odbor Akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, a čakovečke vijećnike financijski je podržala gradska uprava i gradonačelnica Ljerka Cividini, Središnji koordinacijski odbor Akcije Gradovi i općine – prijatelji djece Čakovec i Društvo Naša djeca Čakovec.