Dječje gradsko vijeće grada Čakovca u utorak 9. lipnja 2015. bilo je u posjeti Dječjem vijeću Grada Opatije. Grad Čakovec i Koordinacijski odbor akcije Čakovec – prijatelj djece na ovaj su način nagradili vijećnike za njihov rad i veliki doprinos u okviru dječje participacije u lokalnoj zajednici.

Vijećnike iz Dječjeg vijeća Grada Čakovca i njihove mentore u gradskoj su vijećnici pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Opatije Fernando Kirigin s novoizabranom dječjom gradonačelnicom  Leom Leonardom Pašić te vijećnici DGV-a Opatija,  predstavnici Koordinacije DGV-a i djelatnici Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije. Predsjednik DGV-a Opatije Ivan Tancabel predstavio je rad opatijskog dječjeg vijeća. U ime Dječjeg vijeća Grada Čakovca u gradskoj vijećnici Opatije domaćine su pozdravile dječja gradonačelnica Adela Vaser i predsjednica Društva ‘Naša djeca’ Čakovec Gordana Šoltić Siladi. Tijekom službenog dijela susreta razmijenjeni su i prigodni pokloni.

Posjeta vijećnika iz Čakovca bila je prilika da djeca upoznaju Opatiju, pa su ih nakon primanja u vijećnici volonteri Društva ‘Naša djeca’ Opatija proveli kroz Opatiju interaktivnim obilaskom i upoznavanjem Opatije kroz igru „Potraga za opatijskim blagom“ te posjetom Hrvatskom muzeju turizma. Nakon zanimljivog obilaska Opatije, gosti iz Čakovca posjetili su novu Sportsku dvoranu ‘M. Cvetković’, te u popodnevnim satima uživali na plaži u moru i suncu.