Tijekom listopada u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u judu za djevojčice i dječake do 14 godina. Nastupilo je 266 natjecatelja iz 55 kluba, a pritom je član Judo kluba Zrinski Čakovec Loren Janković-Crnčec (-38kg) s 3 pobjede i jednim porazom osvojio brončanu medalju, dok su na natjecanju još sudjelovali Leon Resman koji je s 2 pobjede i 2 poraza zauzeo 7.mjesto te Nikola Jalšovec, Jona Žvorc i Luka Huljak. Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete U16 pak, među 260 natjecatelja iz 53 kluba članica čakovečkog kluba Lorenna Hranilović (+70kg) s dvije atraktivne pobjede plasirala se u finale, u kojem je diskvalificirana zbog opasnog pada, te je time osvojila odličnu srebrnu medalju, odnosno postala viceprvakinja Hrvatske.

Kako bi nagradila nove uspjehe, ali i kontinuitet medalja čakovečkog kluba, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini odlučila im je i osobno čestitati prijemom i prigodnim poklonima. O novim uspjesima i dojmovima s održanih natjecanja pritom su s gradonačelnicom razgovarali judaši Lorenna Hranilović i Loren Janković-Crnčec u pratnji trenera Filipa Šekete koji je ponosno istaknuo da je nakon ljetnog kampa u suradnji s čakovečkom zajednicom sportova klub bogatiji za 10 novih judaša te na tome zahvalio i Gradu.

„Ovo mi je već treća državna medalja s prethodna tri državna prvenstva, greška u finalu poslužit će mi kao dobra lekcija za borbe ubuduće i kao škola da ne slavim pobjedu prerano“, rekla je uz smijeh Lorenna, inače odlična učenica čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog, koja se pohvalila kako je i njen brat uspješan judaš. Loren, učenik 6. razreda, pak je naglasio da osim s klubom, dobre rezultate ostvaruje i sa školskim timom te su judaši III. OŠ Čakovec izborili državnu završnicu, na kojoj im je čakovečka gradonačelnica poželjela svu sreću.

„Bravo na činjenici da uz odlična ostvarenja u sportskom aspektu te uz četiri treninga tjedno, postižete vrhunske rezultate i u obrazovanju. Vaši uspjesi i medalje čakovečkog sporta dokazuju zapravo veličinu našeg grada, kvalitetu rada čakovečkih trenera i predanost kako sportaša, tako i njihovih roditelja“, rekla je gradonačelnica Cividini i naglasila kako se već veseli novim susretima s judašima Zrinskog i novim medaljama te da će ih i dalje Grad pratiti i pomagati.