Grad Vinkovci i Društvo Naša djeca Vinkovci organizirali su 13. susret dječjih vijeća Hrvatske, koji se 8. i 9. rujna 2017. održao u „najstarijem gradu Europe“. Učenice III. OŠ Čakovec Korina Horvat i Matea Ožura te njihova voditeljica Martina Bratinščak sudjelovale su, zajedno s 50-ak dječjih vijećnika iz cijele Hrvatske, u kvalitetno pripremljenim aktivnostima.

Nakon uvodnih pozdravnih govora domaćina čakovečke su predstavnice postavile info-punkt i ukratko prezentirale rad Dječjeg vijeća Grada Čakovca, a zatim su slijedile radionice za djecu i voditelje. Učenice su sudjelovale na radionicama Dječja participacija, Vremenska kapsula te na tematsko-kreativnoj radionici, a voditelji su imali prilike naučiti i razmijeniti svoja iskustva na radionici naslovljenoj Suradnja i komunikacija dječjih vijeća s lokalnom zajednicom.

U subotu su djeca sudjelovala u sportskim i društveno-zabavnim igrama pod nazivom Sportski klub Baloo, dok su njihovi učitelji imali radionicu o koracima dječje participacije. Voditeljima je predstavljen rad dječjih vijeća u različitim državama Europe što će doprinijeti osmišljavanju i provedbi aktivnosti usmjerenih poboljšanju dječjih prava u lokalnim sredinama diljem Hrvatske.

Sudjelujući na ovom susretu, koji je cijeli bio u znaku dječje participacije i dječjih prava, učenice i voditeljiica iz III. OŠ Čakovec stekle su vrijedna iskustva koja će vrlo rado podijeliti sa svojim vršnjacima u školi, ali i ostalim dječjim vijećnicima Grada Čakovca.