U povodu blagdana Velike Gospe, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitku u kojoj stoji:

„Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Od samih početaka kršćanstva ovaj veliki blagdan ima posebno mjesto u srcima svih vjernika. Hrvatski narod posebno štuje Djevicu Mariju, o čemu svjedoči velik broj marijanskih svetišta u našoj zemlji, kao i brojni narodni običaji kojima se slavi lik Isusove majke i svetkovina Uznesenja Marijina na nebo. Naši preci, pritisnuti nedaćama i teškoćama upućivali su joj svoje molitve, a to činimo danas i mi. U najtežim trenucima pomaže nam u očuvanju vjere, donoseći ljubav i nadu u bolje sutra i vjerovanje u skoro otkupljenje. Ne smatramo je uzalud našom nebeskom zaštitnicom koja nas je svojim djelovanjem učila najčišćim ljudskim vrlinama. Žene je možemo gledati kao uzor predanosti, snage i dobrote.  

Mnogi od nas za blagdan Velike Gospe uputit će se na hodočašće u Mariju Bistricu ili neko drugo svetište, odnosno sudjelovati na proštenjima u nekoj od župa posvećenoj uznesenju Blažene Djevice Marije na nebu. Neka vjernicima njen život, prožet s jedne strane trpljenjem i žrtvom, a s druge ljubavlju i vjerom, bude putokaz kako živjeti ovozemaljski život te se istodobno pripremati za vječnost.

Dan je to dobrih djela, nesebičnosti i mira, pa sve to redom tim povodom želim Vama i Vašim najdražima za još jaču zajednicu Međimuraca i Čakovčana.

Sretan Vam blagdan Velike Gospe!

                                                                                      gradonačelnica Grada Čakovca

                                                                                                            Ljerka Cividini”