Tradicionalna godišnja konferencija Savjeta mladih u organizaciji Udruge gradova Republike Hrvatske ove je godine održana u Šibeniku od 30. rujna do 2. listopada.

Savjet mladih Grada Čakovca na ovoj, 6. po redu Konferenciji, predstavljali su članica Savjeta Iva Medved i zamjenik predsjednika Savjeta Abel Mislović.

Prvog su dana održani pozdravni govori organizatora iz Udruge gradova, domaćina – Grada Šibenika – te državne tajnice Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade Željke Josić, nakon kojih je uslijedilo predstavljanje primjera dobre prakse rada s mladima u lokalnim sredinama.

Čakovečki dio europskog projekta istaknut kao primjer dobre prakse

Na poziv organizatora iz Udruge gradova Iva i Abel predstavili su aktivnosti projekta Europe Goes Local koji se 2022. provodi u Čakovcu kao izvrstan primjer dobre prakse, koji je prepoznat i u nacionalnim okvirima. Bogat subotnji program započeo je predstavljanjem rada s mladima u Norveškoj te predavanjem dr. sc. Darija Čerepinka o inovativnim oblicima komunikacije mladih i donositeljima odluka. Radni dio konferencije vodio je dr. sc. Marko Kovačić, a cilj njegovih radionica bilo je definiranje godišnjih ciljeva savjeta mladih. Kao važne ciljeve rada Savjeta mladih, predstavnici iz Čakovca istaknuli su nužnost povećanja broja aktivnih mladih u Čakovcu, i to organizacijom radionica po školama, pub kvizova, tribina i sličnih javnih događanja.

Nakon zaključnog dijela uslijedilo je neformalno druženje sudionika i završetak same konferencije.

Iva i Abel vratili su se u Čakovec, gdje će obogaćeni znanjem o primjerima dobre prakse i novim poznanstvima, zasigurno unaprijediti rad Savjeta mladih Grada Čakovca.