U srijedu 25. svibnja u okviru Dana Grada Čakovca 2022., održat će se 14. Utrka grada Čakovca u organizaciji Atletskog kluba “Međimurje” Čakovec. 

Utrka nije natjecateljska već je cilj da u njoj sudjeluju sve generacije zajedno promovirajući zdrav način života i stjecanje zdravlja kroz trčanje ili hodanje. Trči se ili hoda pješačkim stazama čakovečkog parka u duljini 2 kilometra. Startni brojevi mogu se kupiti od ponedjeljka na recepciji Gradskih bazena „Marija Ružić“ Čakovec ili u uredu Turističke zajednice grada Čakovca te na dan utrke uoči starta. Cijena startnog broja je 20 kuna za odrasle i 10 kuna za djecu, učenike i studente.

Utrka ima i humanitarni karakter, pa sav uplaćeni novac od kupnje startnih brojeva ide udruzi MURID – Centru za ranu intervenciju u djetinjstvu, i pomoć kampanji „ZA PRVIH 1000 DANA DJETINJSTVA“.

Koncert nagrađenih učenika – natjecatelja

U večernjim satima u atriju Starog grada očekuje nas tradicionalni koncert nagrađenih učenika Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ Čakovec. Nakon što nisu održani zbog pandemije, ove godine koncert u sklopu Dana grada donosi nastupe učenika koji su ove školske godine sudjelovali na natjecanjima.

Od 20 sati nastupit će 13 najuspješnijih učenika-natjecatelja. Svim natjecateljima, njihovim mentorima i korepetitorima koji su u posljednje tri godine postizali odlične rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, na samom koncertu uručit će se zahvalnice i nagrade. Spomenimo kako su u tom periodu osvojene ukupno 62 nagrade, od čega 28 prvih, 30 drugih i 4 treće nagrade, natjecalo se 45 učenika u 11 disciplina, dok je učenike pripremalo 16 učitelja u suradnji s 5 korepetitora.

umjetnicka nagradjeni koncert