Grad Čakovec i u ovoj akademskoj godini nastavlja sufinancirati školovanje studenata sa svog područja. Tako je u razdoblju od 2000. do 2020. godine dodijeljeno 2176 stipendija odnosno novčanih potpora, dok je u ovoj akademskoj godini pravo na novčanu potporu ostvarilo novih 111 studenata.

Prema objavljenom natječaju za akademsku 2020./2021. godinu, Grad Čakovec prednost pri ostvarivanju prava na dodjelu novčane potpore daje deficitarnim studijima  za područje Međimurske županije, a to su: medicina, farmacija, elektrotehnika i računalstvo, rehabilitacija, logopedija, strojarstvo, građevinarstvo, matematika i fizika, psihologija, anglistika, germanistika, radna terapija, rani predškolski odgoj i obrazovanje.

Studenti koji studiraju u Čakovcu, ostvarili su pravo na 400 kuna mjesečne potpore, u Varaždinu 500 kuna, dok će za studiranje u Zagrebu, ostalim gradovima Hrvatske te u inozemstvu, studenti dobivati 900 kuna mjesečno. U ovoj akademskoj godini, Grad Čakovec će ukupno stipendirati tristotinjak studenata na 36 studija i 81 studijskom programu za što će iz proračuna izdvojiti 2,5 milijuna kuna. U proteklih 20 godina, Grad Čakovec je za tu namjenu izdvojio ukupno 37 milijuna kuna.

Potpisivanje Ugovora o korištenju novčane potpore, ove godine će se obaviti sukladno epidemiološkoj situaciji vezanoj uz epidemiju COVID 19, točnije, ugovori i sve potrebne obavijesti studentima korisnicima novčane potpore, dostaviti će se na njihove kućne adrese. Sve dodatne informacije mogu se potražiti na kontaktima Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i Odnose s javnošću Grada Čakovca.