Jučerašnji potres epicentar je imao na području Sisačko-moslavačke županije, gdje su zabilježene i najveće materijalne štete. Brojni pojedinci, udruge i poduzeća s područja Grada Čakovca organizirali su se već u prvim satima nakon udara, te poslali materijalnu ili financijsku pomoć ili osobno otišli pomoći u raščišćavanju ruševina. Pomaganju stradalom području priključio se i Grad Čakovec.

Gradonačelnik je odlučio novac koji je bio u proračunu predviđen za doček Nove godine preusmjeriti za pomoć najstradalijim gradovima, a to su Glina i Petrinja. Na njihove račune uplaćeno je po 20.000,00  kuna.

Kako je rekao, u kontaktu je sa svojim kolegama na potresom najugroženijim  području. „ Pozorno pratimo što se događa na terenu, te ćemo, ovisno o potrebama i dalje pomagati. Pozivam sve stanovnike Čakovca da ponovo pokažu svoje veliko srce te na bilo koji način pomognu stradalima na Banovini. Zahvaljujem se i onima koji su to već učinili te pokazali da se u nesrećama poput ovih možemo osloniti jedni na druge.“