Nakon što nas je u petak, 19. studenoga u 99. godini života zauvijek napustila dugogodišnja članica umjetničkog ansambla zagrebačkog gradskog kazališta Komedije, priznata kazališna umjetnica i koreografkinja Lili Čaki, u Gradu Čakovcu otvorili su Knjigu žalosti za svoju počasnu građanku.

Pritom se u Knjigu žalosti upisala gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te u sjećanje na divu Lili Čaki napisala:

              „Poštovana Lili!

             Tek kada nekoga izgubimo, uvidimo koliko nam je značio. Iako ste tek djetinjstvo i ranu mladost proveli u svom rodnom gradu, cijeli život niste zaboravili sredinu u kojoj ste napravili prve umjetničke korake. Uzimajući umjetničko ime Čaki, u sve svoje kazališne uspjehe utkali ste i Čakovec. Svojim radom ste pokazali kakav je grad iz kojeg ste potekli, te vam na tome najiskrenije zahvaljujem. Čakovca u kojem ste se rodili i odrasli više nema. Zlatno doba društvenog života grada, koje je na vrhuncu bilo neposredno prije 2. svjetskog rata, iznjedrilo je mnoge istaknute pojedince, među kojima ste bili i Vi. Bili ste dio generacija koje su od Čakovca napravile otvoreni, napredni i društveno izuzetno aktivni grad. Neumitnošću protoka vremena, osobe koje smo voljeli i poštovali polako odlaze, no ostaje njihov trag u povijesti grada. A Vaš je dubok i neizbrisiv!

Vašim odlaskom izgubili smo mnogo, no vječno ćete živjeti u memoriji i povjesnicama našeg Čakovca!

                                                                                              gradonačelnica

                                                                                              Ljerka Cividini“

 

Svi koji žele u spomen na počasnu Čakovčanku i Međimurku upisati posljednje riječi u Knjigu žalosti, to mogu učiniti ovog tjedna u gradskoj vijećnici, svaki radni dan do petka od 9 do 14 sati.