Na Općem odjelu Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec tradicionalno je pripremljena izložba „Božićna čarolija“ koju su u sklopu manifestacije Advent u gradu Zrinskih pripremili vrijedni učenici i polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Škola godinama izrađuje jedinstvene i prepoznatljive predmete od keramike, kao svojevrsnu radnu terapiju za svoje polaznike. Izloženi radovi napravljeni su u tehnici keramike s adventskom i božićnom tematikom. Izložba je prodajnog karaktera pa svi zainteresirani mogu tijekom radnog vremena Knjižnice kupiti učeničke proizvode i na taj način doprinijeti radu čakovečkog Centra.

„Ukrasi su rad starijih polaznika od 15 godina i više pod mentorstvom te je njihov rad važan i za grad jer promiče lokalnu proizvodnju umjesto jeftinijeg uvoza“, naglasila je Dragica Benčik, ravnateljica Centra.

„Ovo je najbolji način predstavljanja Centra za odgoj i obrazovanje našim sugrađanima, ali i onima u Zagrebu koji odlučuju treba li ulagati u škole i školske objekte. Unatoč svim teškoćama i problemima koje imaju zbog starih i neprimjerenih prostora, djelatnici, učenici i polaznici Centra izrađuju ovakve prekrasne radove. Svi im na tome trebamo čestitati, djelatnicima zahvaliti što na ovakav način razvijaju vještine kod svojih polaznika te svojim radovima obogaćuju zajednicu. Sigurna sam da kad izgradimo novu zgradu Centra za odgoj i obrazovanje, od ove ustanove možemo očekivati još mnogo ovakvih radova vrijednih divljenja“,  naglasila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini pritom svečano i otvorivši izložbu.

Uz divljenje radovima učenika pozvala je sve sugrađane da posjete ovu prodajnu izložba te kupnjom radova razvesele svoje bližnje, ali pritom ujedno i učine dobro djelo za čakovečke školarce.

Izložba se može razgledati na Općem odjelu čakovečke knjižnice do 24. 12.