Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik  gradonačelnika Mario Medved u petak su u čakovečkoj gradskoj vijećnici primili članove podmlatka i mladeži dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Šandorovca, Krištanovca, Savske Vesi i Mačkovca te njihove mentore, koji su sudjelovali na Državnom vatrogasnom natjecanju za mladež, koje je krajem rujna održano u Zadru.

Da podsjetimo, u kategoriji mladež žene, drugo mjesto osvojile su vatrogaskinje iz Šandorovca, a isti rezultat postigli su i njihove kolege iz DVD-a Krištanovec. Vrijedne rezultate postigli su i mladi vatrogasci iz Mačkovca te vatrogaskinje iz Savske Vesi.

Čestitajući im na uspjesima, gradonačelnik Kovač istaknuo je da vatrogastvo na području Čakovca ima dugu tradiciju, u samom je nacionalnom vrhu, a ovakvim rezultatima pokazuje da ima i budućnost. Čakovec ulaže znatna sredstva u razvoj, opremanje i edukaciju čakovečkih vatrogasaca, a ovi rezultati samo potvrde da ta ulaganja nisu uzaludna.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved rekao je da su naše ekipe koje su sudjelovale na natjecanju pokazale da se u našim vatrogasnim društvima kvalitetno radi. Imati četiri ekipe na državnom natjecanju veliki je uspjeh, te je siguran da će to biti poticaj svim čakovečkim i međimurskim vatrogascima da u sljedećoj natjecateljskoj sezoni ovaj uspjeh ponove i nadmaše.