Ovaj tjedan u Opatiji se održavaju Hrvatski dani sigurnosti, 11. konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti. U sklopu konferencije u srijedu su dodijeljen Hrvatske velike nagrade sigurnosti za 2017. godinu. Dobitnik u kategoriji najboljeg projekta lokalne i područne (regionalne) samouprave za sigurnost zajednica bila je naša Coolijada.

Ova akcija koja se na našem području provodi od 2005. godine, originalni je projekt Policijske uprave Međimurske i Grada Čakovca, a u koji su se kasnije uključili i Međimurska županija i ostala dva međimurska grada. Tijekom svibnja organiziraju se brojni sadržaji i programi za maturante, kako bi mladi završetak srednjoškolskog obrazovanja što kvalitetnije proslavili i to bez neželjenih događaja. Akcija je odlično prihvaćena od samih maturanata, ali i njihovih roditelja te ostalih građana, a treba napomenuti da tijekom ovih 12 godina organiziranja Coolijade nije zabilježen niti jedan veći incident.

Ovu akciju žiri je među brojnim prijavljenim prepoznao  kao najbolju i najkvalitetniju, što je veliko priznanje svima koji sve ove godine sudjeluju u njenoj organizaciji. Nagradu je na svečanoj dodjeli načelniku Policijske uprave Međimurske Ivanu Sokaču, županu Međimurske županije Matiji Posavcu te gradonačelniku Grada Čakovca Stjepanu Kovaču, uručio načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije RH Krunoslav Borovec.

Inače, ova konferencija okupila je velik broj stručnjaka s područja sigurnosti, održana je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a otvorio ju je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. Ministar je održao i uvodno predavanje na kojem je predstavio Strategiju nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske, koja je donesena krajem srpnja ove godine.