Od 2014. godine proštenje na čakovečkom Jugu, u župi sv. Antuna Padovanskog jedna je od važnijih ljetnih manifestacija u gradu. Iako je zbog mjera uvedenih zbog ograničavanja pandemije i ove godine organizirana u nešto manjem obliku, ipak će se tradicija svojevrsnog obilježavanja početka ljeta nastaviti. Program su danas novinarima  u prostorima Župe predstavili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i župnik župe sv. Antuna Padovanskog fra Tomislav Božiček.

Predstavljajući program ovogodišnjeg proštenja, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini rekla je da ova manifestacija ima važno mjesto u kalendaru ljetnih događanja u Čakovcu, pogotovo danas kad su svi pomalo već željni događanja na otvorenom. Turistička zajednica grada Čakovca u suradnji s Gradom Čakovca pobrinula se za svjetovni dio manifestacije, tako da neće izostati klasična proštenjarska ponuda uključujući i ugostiteljsku. Tu je i lunapark za najmlađe i one malo starije. Iako i ove godine zbog pandemije nema zabavnih koncerata, ljubitelji glazbe neće biti uskraćeni. Naime, u nedjelju, 13. lipnja u s početkom u 20:00 sati ispred crkve na Jugu nastupit će Dixielend band iz Čakovca.

Treba napomenuti da je u četvrtak navečer, povodom blagdana Sv. Josipa zaštitnika domovine, u tamošnjoj crkvi održana sveta misa za obnašatelje vlasti u Međimurju. Kako je, govoreći o vjerskom djelu programa istaknuo župnik fra Božiček, vrhunac ovogodišnjeg proštenja bit će nedjeljna sveta misa i procesija s kipom sv. Antuna Padovanskog ulicama Čakovca, koju će predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgo Lingua. Inače, program obilježavanja dana zaštitnika župe počeo je već u petak, od kad se svakodnevno održavaju svete mise.

Župnik Božiček gradonačelnici je poklonio i molitvenik sv. Antuna Padovanskog te joj uz čestitke zaželio puno sreće i uspjeha  u obnašanju dužnosti gradonačelnice Čakovca.