I čakovečki Dom sindikata obojan je plavom bojom, uz obilježavanje Međunarodnog dana znakovnih jezika. 

Naime ovog se tjedna slavi Međunarodni tjedan gluhih osoba, a svaki dan obilježen je pritom temom koja je usko povezana uz zajednicu gluhih. U petak 23. rujna obilježava se Međunarodni dan znakovnih jezika koji je usvojila 2017. godine Opća skupština UN-a.

Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o znakovnim jezicima te jačanje njihovog statusa jer: Znakovni jezici nas ujedinjuju!

Ove godine Svjetska federacija gluhih (World Federation of the Deaf, WFD), a čiji je punopravni član i Hrvatski savez gluhih i nagluhih, s ponosom pokreće akciju Shine a Blue Light. Cilj ovog događaja je ujediniti svijet, njegove građane, zajednice i društva kroz isticanje plavog svjetla na zgradama i znamenitostima.

Zašto plava boja? Plavu boju WFD koristi od svog osnutka 1951. godine, a plava vrpca se koristi kao simbol gluhih zajednica koje kroz stoljeća rade na jednakosti u društvu i priznavanju znakovnih jezika.

Akcija Shine a Blue Light jedinstvena je prilika da lokalna i regionalna zajednica iskaže solidarnost sa zajednicom gluhih na svom području, a podršku je ove godine dao i Grad Čakovec.