Čakovečka Knjižnica „Nikola Zrinski“ primila je pozitivan odgovor za prijavu na poziv Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva – „Čitanjem do uključivog društva“. Na poziv su stigli projektni prijedlozi iz 12 županija, no odabrano ih je samo 6, uključujući i projektni prijedlog čakovečke Knjižnice.

Radi se o projektu popularizacije čitanja u koji je uključena nabava novog vozila Bibliobusne službe, ali i organizacija ciklusa radionica za najmlađu i najstariju populaciju. U godinu dana, koliko će trajati provedba projekta, Knjižnica „Nikola Zrinski“ će organizirati radionice u vrtićima, školama te domovima za starije te će tako promovirati važnost čitanja i s polaznicima na inovativne načine obrađivati brojne teme s naglaskom na zavičajnu baštinu.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 3,3 milijuna kuna, a dobra je vijest da prijavitelji ne osiguravaju sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava, već će 80 posto troškova pokriti Europski socijalni fond, dok 20 posto osigurava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Uskoro slijedi potpisivanje Ugovora, nakon čega će se znati i više detalja oko samog projekta, a korisnicima Bibliobusne službe zasigurno će biti zanimljivo na stajalištima dočekati novo vozilo s njihovim omiljenim naslovima.