Prošle godine, nakon izgradnje kanalizacijske mreže u Žiškovcu, krenulo se sa sanacijom prometnica. Među njima je bila i ulica koju mještani zovu Ogrnice. Novi asfalt u toj ulici postavljen je prošle jeseni, no nakon nešto više od mjesec dana novopostavljeni kolnik je propao. Uviđajem je utvrđeno da su razlog propadanja loša kvaliteta materijala ugrađenog nakon polaganja kanalizacijskih cijevi, te je izvođaču radova, tvrtki „Hidrotehnika“ d.o.o naloženo da ulicu u potpunosti sanira o vlastitom trošku.

Čim su vremenski uvjeti to dozvolili radnici „Hidrotehnike“ maknuli su propali asfalt te ponovno postavili šljunčanu podlogu. Ukoliko vremenske prilike to dozvole, sljedeći tjedan počet će se s asfaltiranje. U četvrtak su navedenu ulicu obišli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved, a s njima je bio i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Žiškovec Dragutin Vugrinec.

Naime, Grad Čakovec, zajedno sa „Tegrom“ i „Međimurskim vodama“ u sanaciju ulica i cesta u Žiškovcu uložio je preko dva milijuna kuna poreznih obveznika. „Izuzetno nam je važno da radovi koji se plaćaju javnim novcem budu kvalitetno izvedeni. Građani negoduju zbog loše kvalitete ili neprimjerenih rješenja, ponekad neopravdano upiru prstom u gradske službe, ne znajući da smo i mi zainteresirani da plaćeni radovi budu izvedeni kvalitetno i na vrijeme.“, rekao je, među ostalim gradonačelnik Stjepan Kovač.  U ovom slučaju, radi se o propustu izvođača radova, koji  će u  konačnici to i platiti, nastavio je Kovač te dodao da je stvar što će stanovnici ovog dijela Žiškovca konačno dobiti ulicu kakvu zaslužuju te da to Gradski proračun odnosno porezne obveznika iz Grada Čakovca neće stajati ništa. S druge strane,  loše je to što se zbog nečijih propusta oteže konačni završetak radova, jer Žiškovec predugo stoji raskopan.

„U svakom slučaju, dao sam nalog gradskim službama da pozorno prate tijek izvođenja svih radova na našem području, kako se ovakve i slične situacije ne bi ponovile.“, završio je gradonačelnik.

Predsjednik VMO Žiškovec Dragutin Vugrinec, izrazio je zadovoljstvo odrađenim, te rekao da vjeruje da novi asfalt koji će se uskoro postaviti neće ponovno propasti. Po Žiškovcu se mnogo gradi i ulaže te, posebice u posljednjih nekoliko godina te ovo naselje čakovečkog gradskog prstena dobiva vizuru i komunalnu infrastrukturu dostojnu 21. stoljeća.