U utorak je u Zagrebu potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Čakovcu. Riječ je o projektu prijavljenom na poziv Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike pod nazivom „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“, namijenjenog poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama na području Hrvatske. Grad je na natječaj prijavio projekt dogradnje dvije jasličke skupine u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u Čakovcu, koji djeluje u sklopu ustanove Dječji vrtić „Cvrčak“.

Prema odluci Ministarstva prijavljeni projekt sufinancirat će se sa 1.200.000,00 kuna. Inače, ukupna vrijednost investicije bit će preko 4 milijuna kuna. Dogradit će se prostori za dvije jasličke grupe te popratne prostorije. Javna nabava je u tijeku te odmah po njenom završetku te odabiru izvođača, počinju radovi.

Novim dvjema jasličkim skupinama omogućit će se smještaj za četrdeset mališana s područja Grada Čakovca. U jaslicama na području Čakovca trenutno je smješteno oko 20-tak posto djece te dobi, a nove skupine povećat će dostupnost jaslica, te podići postotak smještene djece.