Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved u ponedjeljak je primio gradonačelnika mađarskog grada Szigetvara dr. Petera Vassa. Vass je na prošlomjesečnim lokalnim izborima u Mađarskoj, izabran za novog gradonačelnika ovog grada, te je kao jedan od prvih prioriteta postavio ponovno uspostavljanje suradnje s partnerskim gradovima.

Grad Čakovec i Grad Szigetvar su prije nekoliko godina potpisali okvirni sporazum o suradnju na gospodarskom i kulturnom planu te o zajedničkoj izradi projekata koji bi se kandidirali prema europskim fondovima. Kako je rekao gradonačelnik Vass u posljednjoj par godina ta suradnja je zamrla, te je sada pravi trenutak da se ona obnovi i intenzivira.

Zamjenik Medved rekao je da mogućnosti za novo povezivanje ima, a kao najvažnije vidi zajedničku izradu europskih projekata posebice onih vezanih uz kulturu i obitelj Zrinskih. “Oba grada imaju dosta toga zajedničkog, a iskustva koje mi i oni imamo u privlačenju sredstava iz EU fondova su velika, te njihovom razmjenom i međusobnom suradnjom obje sredine mogu profitirati.”, naglasio je zamjenik Mario Medved.