Čakovečka secesijska ljepotica, zgrada u kojoj danas djeluje Pučko otvoreno učilište uskoro i sa istočne i južne strane dobiva novo lice. Naime, nakon prošlogodišnje obnove sjevernog, ulaznog pročelja, obnova se nastavlja i na ostatku građevine.

Radovi su u punom tijeku, a u pratnji ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Čakovec Marija Zamude, gradilište su obišli gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pročelnica Konzervatorskog ureda u Varaždinu Ministarstva kulture i medija Vesna Pascuttini – Juraga, nadzorni arhitekt Tibor Horvat te predstavnik „ Čakovecstan“ d.o.o. Stjepan Hlišć, poduzeća koje je izvoditelj radova.

Pročelje ove zgrade, izgrađene početkom 20. stoljeća, počelo se obnavljati prije dvije godine, kad je sredstvima Grada Čakovca, Ministarstva kulture i medija te Pučkog otvorenog učilišta uređena ulazna, konzervatorski najzahtjevnija strana. Na njoj su, uz vanjski dio fasade. restaurirane štukature i kapitel pilastra.

Zahvaljujući financijskoj sinergiji POU, Grada i Ministarstva ove godine radovi se nastavljaju, a u obnovu se ulaže 50.000,00 eura iz Gradskog proračuna, 2.500,00 eura sredstava Pučkog otvorenog učilišta te 6.636,14 eura iz Ministarstva kulture i medija.

Ove i prošle godine ukupno je u ovu obnovu uloženo 175.339,62 eura, a nakon što bude završena, još jedna povijesna zgrada u čakovečkoj jezgri zasjat će starim sjajem. Završetak radova planiran je za sredinu rujna ove godine.