Od ponedjeljka 26. rujna slijedi nova faza radova na rekonstrukciji postojećeg raskrižja Preloške ulice, Ulice Tomaša Goričanca i Buzovečke ulice u Čakovcu.

Krenula je druga faza radova izvođenja kružnog raskrižja iz montažnih elemenata te će se tijekom iste promet u cijelosti zatvoriti i preusmjeriti obilaznim pravcem. 

Predviđen je jedan obilazni pravac prema južnoj obilaznici: Preloškom ulicom promet se desnim skretanjem vodi u Ulicu dr. Vladka Mačeka, lijevim skretanjem u Ulicu Ivana Sokača, lijevim skretanjem u Ulicu Milke Trnine, dok je suprotan smjer iz pravca južne obilaznice prema željezničkoj stanici.

Podsjetimo, izvest će se tzv. montažni rotor koji je specifičan po tome da će biti „prolazan“ (zbog prostornih ograničenja vezanih uz promet teretnih, motornih vozila i autobusa), a elementi – rubnici su od posebnih materijala i vizualno će biti istaknuti posebnim bojama koje „utječu” na sudionike u prometu. Vrijednost investicije je 993.965,66 kuna, a u planu su rekonstrukcija i izgradnja montažnog kružnog raskrižja, izgradnja pješačko biciklističke staze, izrada nasipa od šljunčanog materijala, rekonstrukcija vodovoda i oborinske odvodnje te izrada nosivog i habajućeg sloja asfalta.

Iz Grada Čakovca do završetka radova pozivaju sve sudionike u prometu na dodatnu pozornost te vozače da se pridržavaju propisanih brzina.