Blagdan Gospe snježne, 5. kolovoz, obilježava se kao Dan Kuršanca. I ove godine tim povodom je u subotu u ovom čakovečkom naselju održana sveta misa te druženje uz glazbu, hranu i piće.

Program je započeo misnim slavljem u kapeli Gospe snježne, koju je predvodio župnik Josip Janković. Nakon mise, zapaljene su svijeće podno spomenika Branku Kosu, postavljenom lani u središtu mjesta. Počast jedinom poginulom branitelju iz Kuršanca, dali su članovi obitelji, zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, predsjednik Mjesnog odbora Kuršanec Siniša Kregar, predstavnik DVD-a Kuršanec, čakovečka podružnica HVIDR-e te brojni mještani.

Pozdravljajući sve nazočne, zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, čestitajući mještanima Kuršanca njihov dan, istaknuo je da je u posljednjih nekoliko godina u sva naselja tzv. čakovečkog gradskog bazena, pa tako i u Kuršanec, uloženo mnogo. Izgrađena je kanalizacijska mreža koja je trenutno u probnom radu, a u funkciji će, zajedno s pročistačem biti do kraja ove godine. U potpunosti su obnovljene i uređene prometnice te pješačko-biciklističke staze u Kuršancu, te danas i ovo mjesto ima izgrađenu svu komunalnu infrastrukturu te potpuno novi izgled ulica. Mještani ovog dijela grada to su svakako zaslužili, rekao je zamjenik Vidović, najavljujući daljnja ulaganja u mjesto.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Mjesnog odbora Kuršanec Siniša Kregar. Nakon prigodnog domjenka, druženje je nastavljeno uz glazbeni program. Posebno mjesto među uzvanicima, pripalo je gđi. Mariji Horvat, koja je darovala zemljište te financijski pomogla izgraditi kapelu. Svoje radove u predvorju Društvenog doma u Kuršancu izložile su članice Udruge „Krašovec“, koja okuplja mještanke Kuršanca i okolice.