Mimohodom udruga i vožnjom kočija kroz mjesto te zabavnim programom pod šatorom, u subotu su obilježeni Dani Savske Vesi.

Tradicionalni mimohod kroz mjesto i ove je godine okupio predstavnike svih udruga koje  djeluju u Savskoj Vesi, od vatrogasaca, preko branitelja i umirovljenika, pa sve od udruge žena. Izostali su jedino nogometaši NK „Bratstva“, koji su dan mjesta „proslavili“ prvenstvenom utakmicom protiv „Jedinstva“ iz Novog Sela na Dravi. Konačni rezultat bio je 3:3. U kočijama, koje je osigurala udruga „Međimursku konjari“, pak su pored mještana bili i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Savska Ves Predrag Vabec, župnik župe Marije pomoćnice Strahoninec vlč. Branko Sajković, zamjenik načelnika Općine Strahoninec Josip Šipek, te predsjednici Mjesnih odbora Mačkovec i Novo Selo Rok Dragutin Balog i Miroslav Novak.

U prigodnom govoru predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Savska Ves Predrag Vabec, zahvalio se svim mještanima na radu u proteklih godinu dana. Savska Ves se razvija, postaje sve poželjnije mjesto za život, što će se i potvrditi kad se otvori nova ulica, odnosno mogućnost gradnje novi 90 kuća. Zamjenik gradonačelnika Čakovca Zoran Vidović pak je rekao da se u svim naseljima a području Čakovca gradi i ulaže. Osim gradnje nove ulice u Savskoj Vesi, Vidović je najavio i početak radova na dogradnji Dječjeg vrtića „Maslačak“ u obližnjim Martanama, gdje će se urediti dvije nove jasličke skupine. U taj vrtić zbog blizine ide većina djece iz Savske Vesi. 

Naravno, program obilježavanja nastavio se zabavom, a za održavanje dobrog raspoloženja pobrinuo se sastav Mohokos Band.