Iz tvrtke Bolt, 5. prosinca 2022. godine, službeno su obavijestili Grad Čakovec kako su obustavili provođenje Pilot projekta uvođenja usluge iznajmljivanja električnih romobila temeljem Sporazuma od 3. svibnja.

Tvrtka Bolt je s posljednjim danom mjeseca studenoga tako uklonila električne romobile i onemogućila korištenje usluge na području Grada Čakovca. Kako je objasnio Ivan Begović, direktor za mikromobilnost Bolta za Hrvatsku i Sloveniju, zbog globalne situacije i novonastalih okolnosti u smislu troškova, kao i zbog nadolazećeg zimskog perioda, primorani su obustaviti pružanje usluge najma e-romobila u nekoliko gradova, među kojima je i Čakovec.

Tim je putem ujedno zahvalio na podršci Grada Čakovca u uspješnom provođenju Pilot projekta i partnerskom odnosu tijekom implementacije održivog načina prijevoza temeljenog na uslugama mikromobilnosti s ciljem zaštite okoliša i poboljšanja kvalitete zraka.

Begović je istaknuo vjeru da će se u skoroj budućnosti stvoriti odgovarajući uvjeti u kojima će ponovno, kroz partnerski odnos, pokrenuti uslugu iznajmljivanja električnih romobila u Čakovcu.