Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pod nazivom „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora električne energije u zgradama javnog sektora“, koji je objavljen krajem studenog prošle godine, prijavljena je i energetska obnova zgrade Gradske uprave. Ovih dana došla je obavijest da je prijava prošla administrativnu provjeru te da za taj projekt Grad Čakovec dobiva 1.392.648, 61 kunu bespovratnih sredstava.

Ukupna vrijednost odobrenih prihvatljivih troškova projekta je 2.287.627,45 kuna, a obnovit će se pročelje, energetski izolirati zgrada i izmijeniti stolarija. Kako se radi u zgradi koja je u zaštićenom povijesnoj jezgri Čakovca, zahvat mora zadovoljiti posebne kriterije, odnosno ne smije narušiti vanjski izgled zgrade. Bespovratna sredstva iznose 60 posto, a ostatak novca osiguran je u Proračunu Grada Čakovca za 2018. godinu.

Slijedi potpisivanje Ugovora, a nakon toga i provođenje zakonskog postupka odabira izvođača radova. Ukoliko se sve bude odvijalo prema planu, radovi bi započeli još ove građevinske sezone. Osim zgrade Gradske uprave, na taj natječaj Grad Čakovec prijavio je i energetsku obnovu prostora NK „Sloge“ u Čakovcu, Društvenog doma Mačkovec i zgrade DVD Gornji Vidovec.