U utorak 4. siječnja 2022., u čakovečkoj gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Čakovca.

Sjednici su prisustvovali novoizabrani članovi Savjeta mladih (Barlović Aleksandar, Haramija Mia, Horvat Lovro, Jalovac Vedran, Marodi Anja, Medved Iva, Mislović Abel, Pavlic Grga, Toplek Lucija), koji će u svom trogodišnjem mandatu od 2021. do 2024. djelovati u cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život i boljeg sudjelovanja mladih u odlučivanju o temama od interesa za mlade.

Sjednicu je do izbora novog predsjednika vodio, sukladno sa Zakonom o savjetima mladih, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver, mag. cin. Na početku sjednice pozdravio je članove Savjeta, čestitao im na izboru i ukratko ih upoznao sa zakonskim odredbama i djelokrugom rada Savjeta mladih.

Prva točka dnevnog reda bila je izbor novog predsjednika Savjeta mladih. Kandidaturu za buduću predsjednicu odnosno predsjednika Savjeta mladih istaknuli su Mia Haramija i Lovro Horvat. Članovi Savjeta tajnim su glasovanjem za predsjednika izabrali Lovru Horvata, kojem će zamjenik biti Abel Mislović.
Lovro Horvat zahvalio je članovima na izboru i obećao im kvalitetnu suradnju u svrhu podizanja kvalitete života mladih u Gradu Čakovcu.

Članovima Savjeta ukratko je predstavljen projekt Europe Goes Local, u kojem Grad Čakovec sudjeluje od jeseni 2021. godine. Cilj projekta je podržati priznavanje i podizanje kvalitete rada s mladima i njihovo uključivanje u procese savjetovanja i donošenja odluka na lokalnoj razini.