U Pučkom otvorenom učilištu Zagreb je održana završna konferencija projekta Iskra – Iskustvom do kreativnih aktivnosti. Provodili su ga u partnerstvu Pučko otvoreno učilište Zagreb s Pučkim otvorenim učilištem Čakovec, Pučkim otvorenim učilištem Zabok i Pučkim otvorenim učilištem Obris.

Ukupna vrijednost projekta je 633.349,55 kuna, a sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85% ukupnog proračuna projekta. Nositelj projekta i svaki od partnera provodio je kulturne radionice na svome učilištu. Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege provelo je dvije glazbene radionice, Pučko otvoreno učilište Zagreb provelo je dvije radionice fotografije, a Pučko otvoreno učilište Čakovec i Pučko otvoreno učilište Zabok provela su za svoje korisnike likovne radionice. U Zaboku je održana radionica “Od skice do platna”, a u Čakovcu četiri likovne radionice: „Linorez u umjetnosti i dizajnu”, „Restauracija uspomene” te dvije radionice izrade mozaika pod nazivom „Kamene ploče”.
U okviru projekta objavljeno je posebno izdanje časopisa „Treća mladost“ koje je posebno po tome što su u njegovom kreiranju sudjelovali polaznici radionica koji su imali priliku iz svoje perspektive opisati sve faze projekta, od prvog do posljednjeg dana.

Rezultati svih radionica nositelja projekta i partnera izloženi su u izložbenim prostorima Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. Na završnoj konferenciji je o provedbi projekta govorio ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Ivan Šutalo i voditeljica projekta na zagrebačkom Učilištu, Ivana Sabo, dok je o temi projektnih aktivnosti na Pučkom otvorenom učilištu Čakovec govorio ravnatelj Mario Zamuda. U prizemlju učilišta izloženi su keramički mozaici i linorezi s čakovečkih radionica, u mezaninu su izložene fotografije sa zagrebačkih radionica, a zabočke likovne radionice su zauzele dvorane na katu. Svako od sudionika projekta je od POU Čakovec na poklon dobio platnenu vrećicu s logotipom projekta Iskra. Završna konferencija zaključena je zajedničkim druženjem, a partneri se nadaju nastavku suradnje u nekim novim projektima za treću životnu dob.