Nakon nepune dvije godine gradnje, Osnovna škola Ivanovec jučer je dobila novu školsku sportsku dvoranu. Osim za održavanje nastave tjelesnog odgoja,  dvorana otvara nove mogućnosti za razvoj društvenog života u ovom, najvećem mjesnom odboru u sastavu Grada Čakovca.

Nova školska godina za učenike OŠ Ivanovec, ali i za sve mještane nije mogla bolje početi. Dvadesetak godina nakon izgradnje škole, ova obrazovna ustanova koju pohađaju djeca iz Ivanovca i Štefanca, konačno je dobila sportsku dvoranu. Dvorana je dvodijelna, ima četiri svlačionice, sanitarne čvorove s wc-om za invalide, dva spremišta za opremu, tribinu za 190 ljudi, a napravljena je i priprema za eventualnu buduću dogradnju učionica.

Kako je u pozdravnom govoru naglasio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, dvorana je stajala nešto preko 11 milijuna kuna, izgrađena je u manje od dvije godine,  a plaćena je sredstvima kredita i novcem iz decentraliziranih sredstava. „Na kredit smo se odlučili iz razloga što naselje kao Ivanovec, koje je najveći mjesni odbor u sastavu grada, u kojem djeluje mnogo uspješnih udruga, nakon 20 godina planiranja i obećavanja treba dobiti sportsku dvoranu. Inače, ovo je jedina kapitalna investicija u obrazovanje u Županiji, koja je započeta i završena u aktualnom mandatu.“, rekao je gradonačelnik Kovač.  Dvoranu će koristiti prvenstveno učenici, ali i mještani Ivanovca, Čakovca, te sportske i kulturne udruge. „Siguran sam da će nova dvorana znatno unaprijediti društveni život u Ivanovcu i Štefancu.“, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Osnovna škola u Ivanovcu dobila školsku sportsku dvoranuZamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak, izrazio je zadovoljstvo otvorenjem dvorane. Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, gradi se obrazovna infrastruktura, što je direktno ulaganje u mlade i našu budućnost, rekao je zamjenik ministra.

Osnovna škola u Ivanovcu dobila školsku sportsku dvoranuPredsjednik Mjesnog odbora Ivanovec Tihomir Žbulj rekao je da će novi školski objekt moći koristiti sve udruge s područja Ivanovca te da će ona omogućiti i daljnji razvoj društvenog života u mjestu.

Osnovna škola u Ivanovcu dobila školsku sportsku dvoranuRavnateljica Osnovne škole Ivanovec Palmina Novak, rekla je da učenici više po kiši i snijegu neće morati odlaziti u obližnji Društveno dom, te da je ovime škola konačno zaokružena. Ovime smo ušli u 21. stoljeće, te će se nastava konačno moći održavati po školskom standardu, naglasila je ravnateljica.

Inače, školu u Ivanovcu trenutno polazi 226 učenika, a nakon dvije godine smanjivanja broja učenika, jučer je u prvi razred krenulo više djece nego lani. Nova dvorana sigurno će pridonijeti tome da roditelji iz Ivanovca i Štefanca djecu u većem broju upisuju u matičnu školu.  Od osnovnoškolske obrazovne infrastrukture u Čakovcu je u planu gradnja školske dvorane u Kuršancu, nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje,  4. osnovna škola, te dovršetak obnove postojećih objekata na način da sve one imaju uvjete za jednosmjensku nastavu, produženi boravak te velik broj izvannastavnih aktivnosti koje našoj djeci omogućavaju stjecanje novih znanja i vještina.

U prigodnom programu nastupili su učenici i nastavnici Osnovne škole Ivanovec. Dvoranu su rezanjem vrpce otvorili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, dječji gradonačelnik Lovro Horvat i ravnateljica škole Palmina Novak. Dvoranu je blagoslovio ivanovečki župnik vlč. Danijel Bistrović, a početak održavanja nastave tjelesnog odgoja simbolično su trčanjem jednog kruga, obilježili su učenici 6a ove škole.

Nakon otvaranja održan je i prigodni malonogometni turnir na kojem su sudjelovale momčadi škole, Mjesnog odbora, čakovečke Gradske uprave te ekipa novinara.