Dječji forumi koje čine učenici čakovečkih škola oduševili su svojim radovima nastalim nakon provedenih aktivnosti u okviru projekta “Čakovec – grad Zrinskih”.
Riječ je o projektu okosnici programa rada Dječjeg vijeća Grada Čakovca, a svaka škola odabrala je i istraživala određeni aspekt života i djelovanja ove velikaške obitelji u Čakovcu.
U sklopu projekta učenici su između ostalog posjetili Muzej nematerijalne baštine „Riznicu Međimurja“ u Čakovcu, izradili društvenu igru, bavili se proučavanjem hrane i kuhinje u doba Zrinskih, izdradili figurice Pozoja, *osmislili i uglazbili pjesmu o Zrinskima i drugo.*
Sve svoje aktivnosti i rezultate istraživanja učenici su uz mentore, predstavnike škola i posjetitelje, prezentirali na izložbi u okviru Dana Grada Čakovca u “Bedemu”.
Izložbu su osmislili učenici i voditeljice dječjih foruma svih sedam škola kojima je osnivač Grad Čakovec, u dogovoru s predsjednicom Društva Naša djeca Čakovec Gordanom Šoltić Siladi.
Zanimljiv program otvorenja izložbe realizirali su učenici OŠ Kuršanec i OŠ Ivanovec, koje su izvrsno pripremile njihove učiteljice Marija Šobak Potočnjak, Jasminka Poljanec, Ida Domišljanović i Irena Levačić.
Spomenimo kako su Dječji forumi OŠ Ivanovec i III. OŠ Čakovec sa svojim radovima odabrani i pozvani na državnu smotru projekata Građanskog odgoja i obrazovanja – Projekt građanin.