Tribinu Čakovec četvrtkom ovog je tjedna upotpunio Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec. Pritom su uz dirigenticu Senku Bašek, gošće Blanku Tkalčić, mezzosopran i Tamaru Korunek, sopran te klavirsku pratnju Danijela Ota, pripremili Program uz Dan Grada Čakovca, ali i nakon pandemijske dvije godine proslavili 45. obljetnicu.

Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osnovan je u Čakovcu 1975. godine, a od 1982. nosi ime jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, rodom iz Čakovca. Od tada, pa do danas, u zboru je pjevalo oko 550 pjevača – amatera. Zbor je dobitnik šest Zlatnih plaketa HSK na susretima održanim u Novom Vinodolskom  i Novigradu Istarskom, dobitnik pet Srebrnih plakete HSK na susretima održanim Rijeci,  Novom Vinodolskom, Novigradu Istarskom i Rovinju te mnogih drugih priznanja.

Nakon bogatog programa, nagrade su dodijeljene za dugogodišnje aktivno djelovanje i pjevanje u zboru i/ili KD Štolcer, za 10 godina Ivanu Goranu Hermanu, Mariju Jagecu i Maji Baksa, za 15 godina Klementini Vodušek, za 20 godina Višnji Smilović, Slavici Crnčević, Renati Lovrek i Tanji Mikolaj za 25 godina Senki Bašek, Mariji Žnidar, Aloisu Stipetichu – Godenziu, Ivici Mikolaju i Nikoli Mustaču, za 30 godina Blaženki Hunjadi – Bašek, za 35 godina Davoru Franiću i Petrani Sabolek te za 40 godina aktivnog djelovanja i pjevanja u zboru i KD Štolcer te 30 godina obavljanja fukncije tajnika zbora Dejanu Buvaču.

Koncertu su nazočili međimurski župan Matija Posavec, prva dirigentica zbora Dragica Karolina Šimunković prof. i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je zbor istakla kao jednu od prepoznatljivosti grada i sinonim za amatersko zborsko pjevanje. Zahvalila im je pritom što su svojim programom upotpunili “Dane Grada Čakovca 2022.”.