U utorak je u čakovečkoj gradskoj vijećnici održan radni sastanak vezan uz obnovu i uređenje Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata koji je postavljen na ulazu u Perivoj Zrinskih. Obnova spomenika i uređenje okoliša je već započela, a završetak radova i svečanost otvorenja predviđena je za 17. rujna, odnosno za Dan oslobođenja Međimurja 1991. i Dan međimurskih branitelja.

Na sastanku su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske podružnice Međimurske županije Stjepan Horvat, tajnik podružnice Držen Tkalec, pročelnik Upravnog odjela za prostorno  planiranje i fondove Europske unije Ninoslav Šipoš te koordinator obnove Roman Petrović.

Kao što je ranije dogovoreno postojeći spomenik će se obnoviti, urediti  okoliš te u njegovoj blizini urediti novi Spomen-zid sa slikama poginulih i nestalih branitelja s područja Međimurja. Naime, sadašnji Spomen-zid postavljen na zidu Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec, onemogućuje normalno odvijanje protokola prilikom obilježavanja važnih obljetnica. Također, uređivanjem novog Spomen-zida, odat će se primjerena počast našim poginulim i nestalim sugrađanima.

I Grad Čakovec i Međimurska županija u svojim Proračunima imaju osigurana sredstva za obnovu ovog spomen obilježja, svaka po 150 tisuća kuna. Također, projekt obnove Grad Čakovec kao nositelj prijavio je i na natječaj Ministarstva branitelja koji je završen 25. svibnja. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Zorana Vidovića, ovih dana očekuje se pozitivno rješenje.

Ukupna vrijednost radova bit će oko 480 tisuća kuna.