Prvim događanjem i programom kojim su otvoreni ovogodišnjeg Dani Grada Čakovca, jasno je da je Čakovec pravi Grad prijatelj djece i opravdava skoru titulu Grada za mlade. Naime na Franjevačkom trgu otvoren je dječji kutak, točnije podloga za igru koja donosi mogućnost igranja igara poput graničara, školica, učenja brojki i slova, kreiranja oblika i slično.

Uz mnogobrojne mališane koji su odlučili prvi isprobati novo centralno mjesto za igru u gradu, gestu su pozdravili njihovi odgajatelji te roditelji, sretni što su aktivnosti Dana Grada Čakovca ove godine pripremljene i podređene upravo mladima te djeci.

Prva su igralište isprobala djeca iz dječjih vrtića Cipelica, Vjeverica, Cvrčak i Dječja mašta

Veselja, zabave, a uz učenje i igru na šarenom igralištu nije nedostajalo, što je upravo i bila nit vodilja kada se krenulo s planiranjem, kako ove aktivnosti za djecu, tako i čitavog programa Dana Grada Čakovca. „Željeli smo djeci omogućiti igru u samom centru grada i to uz fontanu koju obožavaju. Pritom se roditelji mogu smjestiti na obližnjim terasama ili prostoru uz igralište, uživati na našoj špici i u svakom trenutku pogledati te provjeriti svoje dijete u igri. Današnji osmjesi i radost rezultati su kojima smo se nadali ovom aktivnošću. Danas je otvoren, no pozivam svu djecu da isprobaju novi čakovečki dječji kutak koji će im ovdje biti svaki dan na raspolaganju“, rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i dodala kako je osim postavljanja ovog, u tijeku adaptacija, sanacija i dopuna igrališta diljem grada i mjesnih odbora.

Pritom je pozvala svu djecu i roditelje na igru u centar grada te najavila kako će podloga u ljetnim mjesecima biti na ovoj lokaciji te da se razmatra o novim lokacijama na koje bi se mogla seliti. Zahvalila je odgojiteljima i djeci iz dječjih vrtića Dječja mašta, Vjeverica, Cvrčak i Cipelica koji su prvi donijeli pregršt smijeha i razigranosti u Čakovec.

Spomenimo kako Grad Čakovec povodom svog dana sugrađankama i sugrađanima te gostima donosi sveukupno 11 dana slavlja i više od 50 manifestacija, zaključno do samog Dana Grada – nedjelje, 29. svibnja.