Kao što je najavljeno, jučer je zatvoren promet u ulici dr. Ante Starčevića u Čakovcu. Razlog zatvaranju je početak radova na obnovi prvog drugog dijela ulice. Radovi bi trebali završiti do kraja studenoga, a tijekom njihova trajanja, promet će se kroz ovaj dio grada odvijati zaobilazno.

U sklopu rekonstrukcije predviđena je zamjena vodovodne mreže, rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacijskih priključaka, uređenje kolnika i pješačke staze s istočne strane ulice. Prema troškovniku, vrijednost radova je oko milijun i 500 tisuća kuna. Ukoliko vremenski uvjeti posluže, radovi će završiti za 45 dana.

Kako se radi o veoma prometnoj ulici, očekuju se poteškoće u prometu, posebno u jutarnjim i popodnevnim satima. Građani se mole da poštuju privremenu regulaciju prometa, te da koriste zaobilazne prometne pravce.

Inače, dio Ulice dr. Ante Starčevića od pružnog prijelaza kod Buzovca do križanja s ulicom Kalmana Mesarića rekonstruiran je prije nekoliko godina prilikom u sklopu projekta Aglomeracije Čakovec.