Nakon što je završena izmjena kanalizacijskih i vodovodnih cijevi, u srijedu kreće sanacija odvojka Preloške ulice, te iskopa na glavnoj cesti u blizini križanja sa južnom zaobilaznicom. Položit će se grubi i fini sloj asfalta, a radovi će trajati dva dana.

Na prekopanom dijelu Preloške ulice u blizini željezničke pruge, treba još postaviti nove vodovodne cijevi. Taj posao trajat će desetak dana, nakon čega će se prekopani dio asfaltirati.

Početkom sljedećeg tjedna u planu je i postavljanje grubog sloja asfalta na iskopanom dijelu Zrinsko-frankopanske ulice u Čakovcu. Tijekom tih radova promet se neće zatvarati, već će se odvijati prema sadašnjem režimu, odnosno jednim prometnim trakom. Tijekom vikenda 8. i 9. listopada položit će se fini sloj asfalta. Tada će se oba prometna traka zatvoriti, a promet će se odvijati zaobilazno, a bit će postavljena privremena prometna signalizacija.

U Ulici dr. Rudolfa Steinera u tijeku su završni radovi na priključenju kanalizacije i vodovoda što će trajati otprilike 2 tjedna. Kompletna sanacija te ulice završit će polovicom listopada.

Što se tiče radova na području naselja Čakovec, preostala je dogradnja i obnova pročistača otpadnih voda koja je u tijeku te izrada nekoliko kišnih preljeva. No, ti radovi više neće otežavati i ometati normalno odvijanje prometa u Čakovcu. U sklopu projekta Aglomeracije Čakovec izgradit će se i kanalizacijska mreža u Štefancu, gdje će uskoro krenuti radovi.

Obnova navedenih triju ulica Gradski proračun stoji 1.200.000,00 kuna.