U srijedu je u Nagykanizsi u Mađarskoj potpisan Sporazum u suradnji između dviju gospodarskih komora. Njegov je cilj bolje povezivanje poduzetnika s obje strane granice te povećanje ukupnih gospodarskih aktivnosti.

Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec Mladen Križaić i predsjednik Gospodarske i industrijske komore Nagykanizsa dr. Joszef Polay . Tom prilikom naglasili su važnost međusobnog povezivanja za ukupni  razvoj obiju sredina. „Čakovec i Nagykanizsa već dugi niz godina imaju potpisan Sporazum o prijateljstvu, surađuju na mnogim poljima, od turizma do kulture, te je sad red došao i na gospodarstvenike.“, rekao je, među ostalim Mladen Križaić. Njegov mađarski kolega istaknuo je da su obje zemlje danas članice europske unije, te da jedinstveni ekonomski prostor i geografska blizina predstavljaju veliku prednost u poslovanju. Stoga nije čudno, rekao je, što je ovaj Sporazum vrlo brzo dogovoren.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, njegovi zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović te zamjenik gradonačelnika Nagykanizse Nandor Toth.

Gradonačelnik Čakovca naglasio je smo u prošlosti jedni k drugima išli u šoping, da pojedini poduzetnici iz Čakovca i Nagykanizse godinama surađuju, no da s ukupnim opsegom gospodarske suradnje ne možemo biti zadovoljni. Ovaj Sporazum, početak je novog razdoblja u suradnji između dva grada i njihovih poduzetnika, a sudeći po zalaganju obiju komora, sigurno neće ostati mrtvo slovo na papiru.

Kovač je pozvao mađarske gospodarstvenike da prezentacijama svojih usluga i proizvoda, posebno onih prehrambenih, sudjeluju na manifestacijama koje tijekom godine organizira Grad. Neki njihovi kolege već su stalni gosti Porcijunkulova, te ne postoji razlog da ih i ostali ne slijede.