Tradicionalno svečano savjetovanje akcije Gradovi i općine – prijatelji djece ove je godine održano online u ponedjeljak, 21. prosinca. Savjetovanje se moglo pratiti putem Youtubea te su se sugovornici iz raznih dijelova Hrvatske sa svojim izlaganjima uključivali putem „virtualnih“ kućica. Program je, uz pozdrave uzvanika, sadržavao informacije o novoj europskoj strategiji za djecu, predstavljanje rezultata istraživanja o temi što roditelji i djeca očekuju od gradova i općina tijekom pandemije koronavirusa, proglašenje novih općina i gradova – prijatelja djece te predstavljanje najoriginalnijih ovogodišnjih Naj-akcija po izboru stručnog povjerenstva Središnjega koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece.

Gradovi i općine svake godine izabiru po jedan projekt koji proglašavaju Naj-akcijom te izvješće o njenoj provedbi šalju Središnjem koordinacijskom odboru. U 2020. godini Koordinacijski odbor akcije Grad Čakovec – prijatelj djece za Naj-akciju je na natječaju odabrao projekt Medeni mjesec. U provedbi projekta aktivno su sudjelovali vijećnici Dječjega vijeća Grada Čakovca, polaznici predškolskih i osnovnoškolskih ustanova na području Grada Čakovca, djeca uključena u rad dječjih foruma, djeca uključena u učeničku zadrugu Čmelice III. OŠ Čakovec, polaznici i odgajateljice dječjih vrtića Cvrčak i Cipelica, skupine Ježići, Iskrice i Bubice te voditeljice dječjih foruma i Dječjega gradskog vijeća. Realizaciji projektnih aktivnosti uvelike su doprinijeli učitelji volonteri i stručni suradnici iz svih sedam škola kojima je osnivač Grad Čakovec, OPG Stričak, OPG Mladen Punek, tvornica PIP-Pisarovina, kao i roditelji, bake i djedovi.

Središnji koordinacijski odbor iz Zagreba čakovečki je projekt proglasio jednom od najoriginalnijih Naj-akcija u 2020. godini pa je Gradu Čakovcu dodijeljena posebna povelja, a dječjoj gradonačelnici Čakovca Dorji Vincek omogućeno je virtualno predstavljanje projekta u sklopu svečanosti, koje je uspješno realizirala uz pomoć voditeljice projekta i voditeljice Dječjeg vijeća Grada Čakovca Katarine Pahek Čajić.

Projektom „Medeni mjesec” cilj je bio djeci i mladima na vrijeme pokazati ljepote i koristi pčelarstva i otvoriti im vrata novog prelijepog načina života u cilju promicanja zdravlja i dobrobiti svih naših sugrađana.

Program savjetovanja dostupan je na poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=cWtHIY3Dhyk&feature=youtu.be

Povelja_projektu_Medeni_mjesec_slike