U četvrtak je održana izvanredna, 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Vijećnici su se sastali kako bi donijeli odluku o dodjeli javnih priznanja Grada. Sjednici je prije nekoliko dana prethodio sastanak Komisije za javna priznanja na kojem su predloženi dobitnici ovogodišnjih nagrada. Vijećnici su sve predložene dobitnike potvrdili jednoglasno.

Tako će Nagradu Grada Čakovca za životno djelo, za dugogodišnji značajan doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca, primiti čakovečka likovna umjetnica Priska Kulčar, a posmrtno, ista će nagrada biti dodijeljena i odgajateljici Nevenki Holetić.
ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec primiti će Zlatnik Grb Grada Čakovca, a potvrđeni su i dobitnici šest godišnjih nagrada iz raznih područja. Tako je u području sporta i tehničke kulture odlučeno da će se nagraditi Streličarski klub Katarina Zrinski, a u području umjetnosti i kulture Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić.
U području znanosti, odgoja i obrazovanja, nagradu će primiti dekanica Međimurskog veleučilišta doc.dr.sc. Nevenka Breslauer, prof., a u području gospodarstva nagrada će se dodijeliti Hotelu Castellum. Čakovečkoj podružnici Hrvatske udruge medicinskih sestara dodijeliti će se nagrada u području zdravstva i socijalne skrbi, dok će DVD Šandorovec primiti nagradu u području rada udruga.

Svim će dobitnicima nagrade biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Čakovca, 29. svibnja 2019. godine u 12 sati.