Insprirajte se i proširite kapacitete za razvoj projekata obnovljive energije u vašoj lokalnoj zajednici putem informativnog predavanja “Dobre prakse iz Norveške: Razvoj lokalnih projekata solarne energije” koje će se održati u četvrtak, 16. ožujka, od 10 do 11.30 sati putem platforme ZOOM. Iskustva razvoja projekata solarne energije u lokalnim zajednicama u Norveškoj podijelit će dr. Charly Berthod iz norveške tvrtke Greenstat koja se bavi razvojem i ulaganjem u projekte obnovljive energije.

Ovo informativno predavanje namijenjeno je predstavnicima jedinica lokalne samouprave koji se pripremaju provesti ili već provode projekte obnovljive, a posebno solarne energije, kao i zainteresiranim predstavnicima organizacija i inicijativa u području obnovljive energije u Hrvatskoj. Predavanje će biti posebno fokusirano na dostupne solarne tehnologije, vrste ugradnji, pitanje proizvodnje i samopotrošnje, isplativosti ulaganja, ali i pitanja vezana uz gospodarenje solarnim tehnologijama.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku. Broj sudionika je ograničen. Poveznicu za ZOOM predavanje zaprimit ćete nakon ispunjavanja prijavnog obrasca.

PROGRAM
10.00 – 10.05: Otvorenje i pozdravna riječ
10.05 – 10.10: Uvod
10.10 – 11.00: Predavanje dr. Charlya Berthada (Greenstat)
11.00 – 11.30: Pitanja i odgovori

Predavanje “Dobre prakse iz Norveške: Razvoj lokalnih projekata solarne energije” je dio aktivnosti razvoja kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj u sklopu projekta Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju (SEET), a organizirano je u suradnji s bilateralnim partnerima projekta iz Norveške, Seed Forum Global i Greenstat.

Projekt „Dobra energija – Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.–2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u iznosu od 1,1 milijun EUR bespovratnih sredstava u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna EUR.

Prijavite se za sudjelovanje putem obrasca: https://forms.gle/ecdugb1NkvW7dUyp7