Početak manifestacije „Ljeto u gradu Zrinskih“, već godinama označava start sezone ljetnih događanja u Čakovcu. Iako zbog još uvijek važećih epidemioloških mjera, koncerata u jezeru podno Starog grada ove godine na žalost neće biti, kvalitetnih sadržaja koji jamče dobru zabavu neće nedostajati. „Ljeto u gradu Zrinskih“ počinje idućeg petka, a trajat će do 9. srpnja.

Ovogodišnju manifestaciju na konferenciji za novinare održanoj ispred Gradske vijećnice, predstavili su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i predstavnik organizatora, tvrtke Dvije lije d.o.o. iz Čakovca Robert Lisjak.

Kako je uvodno naglasila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, „Ljeto u gradu Zrinskih“ održava se već 17. godina za redom, a označava početak ljetnih događanja u gradu. Iako velik broj građana odlazi na more, nastojimo onima koji ostaju u gradu, organizirati zanimljive sadržaje. Prije neki dan, rekla je Cividini, predstavili smo sportske kampove za naše osnovnoškolce, a danas program namijenjen odraslima. „Vjerujem da će građani u programu  Ljeta pronaći ono što iz zanima te se dobro provesti i zabaviti. Programi su besplatni za građane, a posebno apeliram na publiku da poštuje propisane epidemiološke mjere“, završila je gradonačelnica Grada Čakovca.

Kako je predstavljajući program rekao predstavnik organizatora Robert Lisjak, program započinje u petak 25. lipnja koncertom Andreje, Rundeka & ekipe, pod nazivom „Ftičeki“, a završava u petak 9. srpnja kazališnom predstavom „A.jmo P.robat ČEHOV.a“ karlovačkog kazališta „Zorin dom“. Ukupno bit će četiri kazališne predstave, dvije filmske večeri, jedna s animiranim filmovima, a druga s dokumentarnim, dva koncerta, te kviz znanja. Svi programi održavaju se u Atriju Starog grada Zrinskih, dok je u slučaju kiše zamjenski prostor dvorana Centra za kulturu Čakovec. Također, u organizaciju su se uključili i drugi, tako da se nakon svakog programa u Fox Baru u Čakovcu i Klubu Prostor održavaju after programi. „Posebno ističem koncert pod nazivom In Memoriam Emil Veliki koji se u subotu 26. lipnja u Fox baru u Čakovcu održava u spomen na Emila Marciuša, dugogodišnjeg suorganizatora Ljeta u gradu Zrinskih, ali i ostalih programa, koji je lani preminuo od COVIDA-19.“, rekao je, među ostalim Robert Lisjak.

Iako su svi programi besplatni, zbog kontrole poštivanja epidemioloških mjera, građani koji žele pogledati predstavu, koncert ili filmsku projekciju moraju prilikom ulaska pokazati ulaznicu. Naime, broj mjesta je ograničen, a ulaznice se mogu podići u prostorima Turističke zajednice grada Čakovca.

Program ovogodišnjeg „Ljeta u gradu Zrinskih“ odabran je putem javnog poziva za organizaciju manifestacija, koji je raspisan početkom ove godine.

ljeto 2021 flyer