Iako mali po broju stanovnika, Čakovec po mogućnostima nudi visok životni standard te je zanimljiv građanima iz svih dijelova Međimurja, pa i iz ostalih dijelova Hrvatske. Blizina važnih zdravstvenih ustanova, obrazovne ustanove od vrtića do fakulteta, mogućnosti za zapošljavanje i razvoj gospodarstva, kultura, sport i rekreacija, turističke predispozicije, geoprometni položaj i blizina glavnog grada Hrvatske, dobra povezanost sa susjednim županijama te blizina Slovenije, Mađarske i Austrije utječu na poželjnost življenja u Čakovcu. Proteklih godina u Čakovcu je izgrađen velik broj stambenih kvadrata uz procjenu da je osim za rješavanje stambenog pitanja dio stanova kupljen i kao oblik investicije uz mogućnost iznajmljivanja. Prema prošlogodišnjem popisu stanovništva u Čakovcu živi 15.160 stanovnika u 7.110 stambenih jedinica, što potvrđuje daljnju mogućnost širenja Čakovca u stambenim zonama. Postoje zone u kojima je planirana izgradnja, od obiteljskih kuća do stambenih zgrada.

Ako građani tako odluče – kreće izgradnja POS stanova

U vidu širenja, iz Grada Čakovca pozivaju građane koji planiraju nešto promijeniti u svome stanovanju: zanimaju li ih više kuće ili stanovi, novogradnja ili obnova već postojećih stambenih jedinica, koliki je interes za življenje u centru grada, na periferiji ili mirnijim ruralnim dijelovima Grada Čakovca i slično, da se odazovu na anketni upitnik i istaknu svoje preferencije.

Naime Gradska uprava započela je razgovore s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama o izgradnji nove zgrade poticane stanogradnje, kako bi se građanima omogućilo stjecanje stanova po povoljnijim uvjetima. “Stoga je važno da građani sami daju svoje mišljenje, istaknu želje i potrebe, točnije autentične podatke o planovima za stanovanje kako bi Grad Čakovec krenuo u daljnje radnje, dakako ukoliko postoji interes i ovisno o tome kakav će on biti”, naglasila ja gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Anketa je dostupna do 29.05.2022. na sljedećem linku: https://www.cakovec.hr/web/anketni-upitnik-o-stambenim-potrebama-u-gradu-cakovcu/#