U subotu, 20. svibnja Savjet mladih Grada Čakovca potpisao je Sporazum o prijateljstvu i suradnji sa Savjetom mladih Grada Požege, koji je bio domaćin susreta, ali su pritom i obnovili prijateljstvo s Gradskim savjetom mladih Grada Virovitice, s kojim čakovečki mladi već imaju potpisan Sporazum o suradnji, i potvrdili suradnju sa Savjetom mladih Grada Karlovca. 
U ime Grada Požege i gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića nazočnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za samoupravu Ljiljana Bilen i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, kao i domaćin Luka Hećimović, predsjednik Savjeta mladih Grada Požege.
Predsjednik Savjeta mladih Grada Čakovca Lovro Horvat zahvalio se na pozivu i prijedlogu za suradnju te je u izjavi za medije istaknuo: “Veseli nas razmjena iskustava dobre prakse, a posebno ističem naš uspješan završetak projetka Europe goes local, gdje smo bili koordinatori i po prvi put mladima omogućili participativno budžetiranje. Puno vremena svog djelovanja ulažemo u predstavljanje uloge savjeta mladih i općenito uloge mladih u lokalnoj zajednici, pa nas ovakvi susreti i suradnje posebno raduju. Sigurni smo da ćemo kroz zajedničke radne skupine doprinijeti demografskom razvoju naših gradova, poticanju na poduzetništvo mladih i omogućiti suradnju u području obrazovanja, kulture i svih drugih aspekata koji se dotiču politika za mlade.”
U sklopu posjeta razgledali su centar Požege i njezine znamenitosti, Centar “Požeška kuća” i katedralu sv. Terezije Avilske, gdje ih je posebno obradovao susret sa č.s. Ivančicom, Čakovčankom koja se tamo nalazi u službi. Spremni su podijeliti svoja iskustva u radu s mladima, unaprijediti ista u dijalogu s mladima s područja cijele RH kako bi mladima osigurali još bolji životni standard.