Predstavnici Savjeta mladih Grada Čakovca sudjelovali su 19.3.2019. na 1. Godišnjoj konferenciji savjeta mladih koju je organizirao Savjet za mlade Vlade RH u Hrvatskom saboru te na kojoj je prisustvovalo čak 65 savjeta mladih iz jedinica lokalne i regionalne samouprave diljem Hrvatske.

Tema same konferencije bila je “Mladi kao odgovorni i ključni dionici u lokalnoj zajednici: mladi kao važan partner i prioritet Hrvatske”, a uvodne govore održali su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te ministar uprave Lovro Kuščević.

Konferencija se sastojala od nekoliko panel rasprava koje su vodili relevantini ljudi iz različitih područja politika prema mladima naglašavajući dobre prakse rada savjeta diljem RH te nekoliko radionica na kojima su članovi savjeta iz prve ruke mogli podijeliti svoje mišljenje oko stanja, izazova i rješenja uključivanja mladih na lokalnoj razini kako bi stekli nova znanja i iskoristili ih u svojim sredinama.

Savjet mladih Grada Čakovca na konferenciju predstavljali su predsjednik savjeta Dario Gašparić i zamjenik predsjednika savjeta Lovro Horvat.