Prijateljskom utakmicom između momčadi U13 nogometnih škola „Sloga“ i „Međimurje Čakovec“ u uporabu su predani novopostavljeni reflektori na igralištu NK „Sloga“ u Čakovcu. Ova investicija vrijedna oko 160 tisuća kuna, omogućit će treniranje i igranje utakmica i u večernjim satima.

„Tituli Europskog grada sporta za 2020. godinu ostvarili smo i zahvaljujući razvijenoj sportskoj infrastrukturi te planskom ulaganju u njeno unaprjeđivanje. Od ove investicije korist će imati ponajprije djeca i mladi, jer s rasvjetom na igralištu od sad će se treninzi moći održavati i u večernjim satima. Nogometna škola „Sloga“ ima preko 140 polaznika, a siguran sam da će im ova rasvjeta pomoći da budu još uspješniji“, rekao je uoči početka prijateljske nogometne utakmice gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Rasvjeta je postavljena tijekom ljeta, dio je plana ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Čakovca, a kako je rekao gradonačelnik, s investicijama u ovaj sportski objekt nastavit će se i dogodine.

Predsjednik Nogometnog kluba „Sloga“ Čakovec Igor Žerjav, zahvalio se Gradu Čakovcu na postavljanju rasvjete te dodao da zbog školskih obaveza djece najveći broj treninga mogu održavati tek u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima. Stoga im je rasvjeta na terenu izuzetno važna, te je uvjeren da će zbog nje u nogometnu školu privući još više djece s područja čakovečkog Juga ali i iz drugih dijelova grada.

NK „Sloga“ Čakovec, osnovana je 1931. godine te im je rasvjeta svojevrsni poklon za 88 rođendan. Klub ima bogatu sportsku povijest, a upravo je ovdje svoje prve nogometne korake napravio Drago Vabec.

Prvi udarac izveli su Marko Hančić, strastveni ljubitelj nogometa i „dobri duh Sloge“ i Matija Mikulić, polaznik slogine nogometne škole.    Prijateljski nogometni susret završio je pobjedom Nogometne škole „Međimjre Čakovec“ rezultatom 4:3.