Zbornicom, mimohodom udruga, besplatnim grahom, prodajnom izložbom dječjih radova za Udrugu za autizam “Pogled”, izložbom fotografija te bogatom ponudom za sve generacije, Savska Ves proslavila je svoj dan. 

U organizaciji Nogometnog kluba “Bratstvo” Savska Ves, a pod pokroviteljstvom Vijeća Mjesnog odbora Savska Ves i u suradnji s udrugama, Dan mjesta ponudio je bogat zabavni i kulturni program. Tradicionalni mimohod kroz mjesto i ove je godine okupio predstavnike svih udruga koje djeluju u Savskoj Vesi, od DVD-a Savska Ves s podmlatkom, branitelja, umirovljenika, Udruge žena, pa sve do članova NK “Bratstvo”, predvođene članovima Udruge konjara Međimurje i Zrinske garde Čakovec.

Savska Ves postaje sve poželjnije mjesto za život mladih obitelji

Predsjednik MO Savska Ves Srećko Vranović na samom je početku sve pozdravio i zahvalio im na posjeti na ovaj veliki dan za Savsku Ves te se s ponosom osvrnuo na proteklih godinu dana rada. “Savska Ves mjesto je predanih, marljivih i divnih ljudi, a u periodu koji je iza nas odlučili smo naglasak staviti na one najmlađe i one u potrebi. Uz potporu i financiranje Grada Čakovca napravljeno je puno, zajedničkim snagama podupiremo udruge koje djeluju u Savskoj Vesi, a one su promotori našeg mjesta na najljepši mogući način. Realizacijom projekata, novim ulaganjima i financijskom podrškom učinit ćemo Savsku Ves još boljim mjestom za život”, rekao je u govoru predsjednik Mjesnog odbora i dodao kako se zbog blizine Čakovca u ovaj kraj doseljavaju novi, većinom mladi stanovnici te kako postaje sve poželjnije mjesto za život.

Da su formirane nove parcele i prometnice u koje će se i u narednom periodu ulagati kako bi privukli što veći broj novih obitelji, potvrdila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te kao prioritet naglasila dugo očekivanu rekonstrukciju društvenog i vatrogasnog doma s čijom se izgradnjom kreće početkom listopada. “Osim toga iznimno nam je važno da sve vrijedne i aktivne udruge te mještani, kako u ovom tako i ostalim mjesnim odborima imaju prostor za svoj život, rad i rast. Stoga se u Savskoj Vesi ulagalo u prostore nogometnog kluba, osigurali smo s Općinom Strahoninec i ravnateljem tamošnje škole da djeca s područja Grada u školi imaju iste uvjete kao i ostali čakovečki školarci, ulaže se u bolju internetsku vezu u mjestu baš kao i u Ivanovcu, a uskoro nam slijedi prijava novih uređaja za praćenje zvijezda za našu zvjezdarnicu te su između ostalog u planu radovi na prometnoj infrastrukturi i dječjem igralištu”, naglasila je gradonačelnica i svim mještankama i mještanima čestitala njihov dan.

Proslavu su svojim dolaskom uveličali i načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te predsjednica MO Ivanovec Melita Kraljić, uz druge uvažene goste. Spomenimo kako su svi prisutni imali priliku razgledati izložbu Udruge žena naziva “Prošlost u slikama Savčara”, dok se za glazbeni dio pobrinuo Tamburaški sastav “Frikovi”.