Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od danas, 16. ožujka 2020. ne održava se nastava u trajanju od dva tjedna na cijelom području Hrvatske.

Odluku o prestanku rada dječjih vrtića donose jedinice lokalne samouprave, odnosno osnivači. Grad Čakovec, kao osnivač, tako je, sukladno odluci Vlade, donio obavijest o prestanku rada Dječjih vrtića Cipelica i Cvrčak te svih njihovih područnih odjela, koja također vrijedi od danas, 16. ožujka. Po preporuci Vlade, u oba su vrtića formirane po jedna skupina za nužni prihvat djece za koju roditelji trenutno ne mogu naći alternativna rješenja smještaja. Tako će od sutra, 17. ožujka, po jedna skupina za nužni prihvat biti otvorena u Dječjem vrtiću Cipelica, Vukovarska 15, Čakovec te u Dječjem vrtiću Cvrčak, Lavoslava Ružičke 2, Čakovec. Odluku o radu privatnih vrtića na području Grada Čakovca donose sami osnivači.

Grad Čakovec apelira na roditelje da pokušaju organizirati smještaj djece u krugu obitelji kako bi se odredbe poštivale u što većoj mjeri, a za sve one koji to nisu u mogućnosti, vrijedi nužni prihvat njihove djece u spomenutim dvjema skupinama.