Nakon dva i pol mjeseca radova, u četvrtak poslijepodne u promet je pušten rekonstruirani dio ulice dr. Ante Starčevića u Čakovcu. Ova vrlo prometna ulica u središtu grada sada je u potpunosti obnovljena, što će zasigurno pridonijeti sigurnosti i protočnosti prometa kroz Čakovec.

U potpunosti je rekonstruiran kolnik te je sa istočne strane obnovljena pješačka staza. Ova investicija stajala je milijun i 500 tisuća kuna, a sredstva su osigurana u gradskom proračunu. Međimurske vode u cijelosti su zamijenile vodovodnu mrežu te izgradile nove kanalizacijske priključke. Riječ je o ulaganju od otprilike pola milijuna kuna, što je osigurala ta komunalna tvrtka.

Da posjetimo, dio ulice dr. Ante Starčevića od pružnog prijelaza do križanja s Ulicom Ruđera Boškovića obnovljen je prije 5 godina prilikom izgradnje Aglomeracije Čakovec. Početni dio ulice na red je došao prošle godine, a završetkom ove investicije, u najvećem dijelu su obnovljene glavne prometnice koje prolaze kroz središte grada. Preostala je još rekonstrukcija kružnog toka kod Doma amatera, a i ovaj zahvat trebao bi početi u najskorije vrijeme.

U ulici dr. Ante Starčevića potrebno je još urediti dio pješačke staze za zapadne strane, što je u planu za proljetni dio ovogodišnje građevinske sezone.